Strand in Mozambique
Door: Antoine
Blijf op de hoogte en volg Brigit en Antoine
06 Augustus 2018 | Mozambique, Xai-Xai
Zondag 5/8: om 7 uur vertrokken voor een 6 uur durende trip naar Zona Braza, een resort aan strand van Mozambique.
Even de burucratie van de grens overgang wegwerken, maar onze zeer kordate chauffeur Gavin, was een rots in de branding. Hij rijdt vaak voor François en kent het klappen van de zweep. Maqueda lodge had prima ontbijtpakketjes voor de de auto gemaakt.
Kleine indruk van de route: prima weg, maar er stonden alleen ‘niet afgewerkte huizen’, er was op de gehele 380 km niet een huis helemaal klaar.
Ook typisch de vele volgepakte auto, met alles en nog wat, van verfblikken tot meubilair en zakken uien, drie meter hoog opgestapeld op een aanhanger. Bizar om te zien, allemaal vanuit Zuid Afrika naar Mozambique.
Aangekomen bij Zona Braza: een leuk resort, kan qua luxe niet tippen aan de rest, maar dat was een bewuste keuze. Verder ziet het er wel prima uit, en conform afspraak zit de koelkast en kast vol met allerlei eten.
We kijken zo over de Indische Oceaan, waar we na 1 minuut al de eerste spuitende walvis ontdekken. Even lekker light gelunched en naar de beach, wat feitelijk een privestrand is.
Bas en Wouter zijn meteen op jacht gegaan naar krabben.
Om een uur ff een borrel@the beach bar.
Even opfrissen en een spelletje en ready for the dinner. Restaurant is eenvoudig maar eten is heerlijk. Zo hadden Marloes en Kristel prawns. Nog nooit van mijn leven zulke grote gezien.
Morgen weer een dag, heerlijk relaxen aan het strand zonder programma.
Groetjes
Antoine