Safari en Welgevonden en Mountain biken op Kololo
Door: Antoine
Blijf op de hoogte en volg Brigit en Antoine
24 Juli 2018 | Zuid-Afrika, Vaalwater
Onze eerste full day vakantie. Nou ja, wel om 5.30 op. Het vroor nog, dus jassen, mutsen, truien en sjaals om. In dit jaar getijde naar Zuid Afrika betekend winter en zomer kleding mee.
Om 6 uur verzamelen in het restaurant, wat koffie en melk met Coen flakes. Om 6.15 in een open voertuig richting het Welgevonden National Game Reseve.
Met gids/chaffeur Lennete. Prima dame, ze wist heel veel en wist ongelofelijk goed het wild te spotten. Wat hebben we zoals gezien: wilde zwijnen, kudu's, springbokken, mooie vogels, een aantal neushoorns en als toetje 3 leeuwen, 2 vrouwtjes en een mannetje.
Ruim drie uur rond gereden en best veel wild gezien, al vond Lenette het wat weinig. Wij waren in elk geval meer dan tevreden.
Bij terugkomst rond half 10 ontbijt. Maar voordat we begonnen eerst zingen voor Iris, ze werd vandaag 21. Eindelijk volwassen (hopen we). Heerlijk ontbeten en toen gerelaxed. Spelletjes gespeeld, o.a. "30 second". En oom twee uur een lichte lunch, boboti, een typisch Zuid Afrikaans gerecht.
Na de lunch zijn we wezen mountainbiken. Super. Midden tussen de beesten, onder andere selfies gemaakt met 5 (!!) giraffen. Een heerlijke route. Wouter, Marloes en Iris hebben nog een tweede rondje gedaan, Bas en Kristel zijn wezen wandelen en Brigit en ik hebben een boek gepakt. Na deze inspannende en ontspannende activiteiten aan de borrel. Op het balkon van het restaurant met prachtig uitzicht over Welgevonden lekker een wijntje, gin-tonic, etc gedronken.
Allemaal opfrissen en daarna diner. Was wederom heerlijk. Als verrassing kregen we een verjaardagstaart voor Iris. Het hele personeel zong ons toe. Super leuk.
Na het eten hebben we buiten bij de "villa" van de kids een flink kampvuur gestookt en natuurlijk dat laten vergezellen van een glas rode wijn. Het vuur was lekker war,, was ook nodig, want de temperatuur was weer fors gedaald.
Overdag 25 graden en in korte broek, in de vroege ochtend vorst. Heerlijk. Lekker dat bloedhete Nederland ontvluchten.
Kortom een heerlijk eerste dag. Op naar het volgende verslag.
Groeten Antoine